Levelei

A leveleket bizalmasan írta barátainak, ennek tudatában kell ezeket olvasni. Az egyesekkel való gondoskodó munkálkodása e levelek által áldás lett sokak számára.

E levelek többsége nála 9 évvel fiatalabb testvérének, a fogorvos Aksel Smithnek bizalmasan íródtak. Aksel Smith 1905-ben tért meg, és 1919-ben otthonában, Drøbakban halt meg, ahol áldott munkájának gyümölcsei ma is gyarapodnak és növekednek.

Johan Oscar Smith egész életét Krisztus tiszteletének szánta, önmagát amennyire lehetséges, oly láthatatlanná tette, így nem hagyott hátra utazásait leíró, fényképekkel teli önéletrajzot vagy beszámolókat mindarról, amit cselekedett. Mindazonáltal vannak a levelek, melyeket Krisztus ügyéért fakadó buzgóságból az egyéneknek írt, és amelyek értékes kincsek minden hasonló indulatú lélek számára most és a jövőben egyaránt. Igazi eledel és útmutatás van mindazok részére, akik teljes szívvel Istent keresik. Nagyon hálásak vagyunk azért, hogy Isten áldott vezetése által mindezek a levelek meg lettek őrizve.

Ajánlatos, hogy ne sietősen olvassuk át, hanem inkább alaposan mélyedjünk el a levelek tartalmában, hogy a lehető legtöbbet meríthessünk ebből a gazdag és élettel teli, kitűnő könyvből.

0